Veselīgais bulgurs ar sezama sēkliņām

Bulgurs, jeb kā saka lauku meitenes brālis – būvgruš (Salacgrīviešu izruna vārdam “būvgruži”).

bulgurs

Ideāla piedeva, vai ja pamatēdiens, ja gribas vieglu maltīti.

Bulgurs ar sezama sēkliņām


bulgurs

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols sakapāts
  • olīveļļa
  • 1 krūze bulgura
  • 2 krūzes karsta ūdens
  • 1 tējkarote buljona (piemēram Marigold)
  • 1/4 krūzes sakapātu pētersīļu
  • 1/4 krūzes sezama sēklu
  • 2 tējkarotes sojas mērces

Pagatavošana

  1. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus. Pievieno bulguru un maisot karsē aptuveni 5 minūtes.
  2. Pielej ūdeni, kurā izšķīdināts buljons. Uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns, līdz viss šķidrums uzsūcies, kādas 15 minūtes.
  3. Pievieno pētersīļus, sezama sēklas un sojas mērci. Samaisa. Gatavs!

Screen Shot 2015-12-18 at 23.36.28

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s