Cepti puķkāposti ar sviesta pupiņām

Puķāposti ar sviesta pupiņām
+Ir ziema, tāpēc šajā receptē tiek izmantoti saldēti puķkāposti un saldētas sviesta pupiņas, kas rudenī tika notvaicētas un noglabātas saldētavā. Arī tomāti savā sulā ir lauku meitenes gatavoti – kopā ar sāli sterlizēti burciņās. To visu var aizstāt ar svaigiem dārzeņiem, ja ir pa rokai.

Cepti puķkāposti ar sviesta pupiņām - ziemā


Puķāposti ar sviesta pupiņām
Sastāvdaļas

  • 2 krūzes saldētu puķkāpostu
  • 1 krūze saldētu sviesta pupiņu
  • 1 burkāns, sarīvēts skaidiņās
  • 1 ēd. k. rīvmaize
  • 1/2 krūze tomāti savā sulā (nav obligāti)
  • 2 ēd.k. saldais krējums (nav obligāti)

Pagatavošana

  1. Pannā uzkarsē eļļu un apcep burkānu. Pievieno sasladētus puķkāpostus un sviesta pupiņas. Pārlej 2 ēd. k. ūdens un sautē zem vāka, ik pa laikam apmaisot,  kamēr dārzeņi mīksti.
  2. Kad dārzeņi mīksti, noņem vāku pievieno rīvmaizi un nedaudz apcep, pievieno saldo krējumu un samaisa. Gatavs!

Screen Shot 2015-12-18 at 23.36.28

Advertisements

5 thoughts on “Cepti puķkāposti ar sviesta pupiņām

    1. Ja es šodien gribētu uztaisīt šo recepti ar svaigajiem dārzeņiem, pilnīgi noteikti dabūtu tikai puķkāpostu (piedevām neLatvijas). Tāpēc es rudenī no vietējiem zemniekiem iegādājos puķkāpostus un sviesta pupiņas, notvaicēju un saliku saldētavā – garajai ziemai!

      Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s