Kartupeļu sacepums: Gratin

Lauku meitenei patīk šiks – kas tas? Nu piemēram – malkas krāsnī cepts sens franču lauku sacepums – Gratin!

Gratin

Kartupeļu sacepums: Gratin


Gratin
+Šis ir tas kartupeļu sacepums, kurš uz šķīvja izjūk. Ja gribi to, kas griežams ar nazi un stingri turās kopā, pienāc vēlāk 😉


Sastāvdaļas:

  • 10 lieli kartupeļi
  • 500 ml piena
  • 1/4 tēj. k. kaltēta timiāna
  • 1/4 tēj. k. muskatrieksta
  • 50 g sīki sarīvēts cietais siers
  • sāls
  • ķiploka daiviņa

Gratin Pagatavošana:

  1. Iekurinam malkas plīti. Autentiski :). Vai arī ieslēdzam cepeškrāsni un 220°C.
  2. Nomizojam kartupeļus un sagriežam plānās šķēlītēs. Ja ir rīve mandolīna, tad 1.5 mm ir īstais biezums.
  3. Liekam katliņā kartupeļu šķēles, pārlejam ar pienu, pievienojam sāli, muskatriekstu un timiānu. Samaisam.
  4. Uzliekam vāku un vāram uz vidējas uguns apmēram 12 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz mīksti. Cenšamies nemaisīt.
  5. Veidni ieziešam ar ķiploku. Katliņa saturu ielejam veidnē. Izlīdzinam. Pārberam ar sieru un liekam cepeškrāsnī cepties – 15 minūtes vai līdz siers ir kļuvis zeltaini brūns.
  6. Ņemam laukā, atdzesējam 15 minūtes un pasniedzam.

Screen Shot 2015-12-18 at 23.36.28

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s