Siltā melleņu zupa ar biezpiena krēmu

Melleņu zupa… smalki skan. Lauku meitene par zupu to sauc tāpēc, ka tā ir silta.

Melleņu zupa

Siltā melleņu zupa ar biezpiena krēmu

+Šajā receptē izmantots melleņu ievārījums bez cukura. Ja ir svaigas vai saldētas mellenes, tad to pašu (silto melleņu zupu) var panākt – karsējot mellenes kopā ar medu un pāris ēdamkarotēm ūdens.
Melleņu zupa
Melleņu zupas sastāvdaļas:

  • 0.5 l burciņa melleņu ievārījuma bez cukura
  • 2 ēd.k medus vai cits saldinātājs

Biezpiena krēma sastāvdaļas:

  • 1 paciņas biezpiena
  • 200ml saldā krējuma
  • 2 ēd.k cukura
  • 1 tēj.k. vaniļas esence

Pagatavošana:

  1. Katiņā uzkarsē melleņu ievārījumu ar medu.
  2. Sakuļ putukrējumu no saldā krējuma, cukura un vaniļas esences.
  3. Biezpienu izrīvē caur sietu un tajā iecilā putukrējumu.
  4. Trauciņā lej melleņu zupu un vidū liek biezpiena krēmu.

Screen Shot 2015-12-18 at 23.36.28

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s