Bez glutēna, bez cukura… ko tad lai ēd?

Gavēnis jau pusē… ai nē, tikai 4 dienas pagājušas :). Šogad lauku meitene gavēni izvēlējās nedaudz savādāku, parasti tas bija vegan. Šoreiz bez glutēna un bez cukura – tai skaitā, medus, agave, u.c. dabīgi saldinātāji, kā arī saldie augļi un saldākie no dārzeņiem ierobežota daudzumā. Bioloģiski audzēta un vietējo zemnieku, kā jau vienmēr uz lauku meitenes galda. To ko nevar dabūt uz vietas, to no ārzemēm.

Prosas putra ar mellenēm

Ja nevar brokastis kā ierasts sākt ar ikdienišķo putru: kviešu, miežu, rudzu pārslu (iespējams iegādāties arī bezglutēna auzu pārslas, bet lauku meitenes virtuvē tas neies cauri, jo pie galda sēžās mazais ar auzu pārslu nepanesību). Ja nevar pusdienās ēst kartupueļus (arī tos lauku meitene noliek malā), makaronus, bulguru, kus kus un vispār vari aizmirst par tomātu mērcēm, sojas mērcēm, sinepēm un pašas savārītajiem ievārījumiem… kompotiem… Džī!… Trakāk nekā sākumā domāja lauku meitene… ņemot vērā, ka olas, gaļa un zivis lauku meitenes ēdienkartē tiek iekļauta ļoti, ļoti, ļoti reti… nu būs biežāk!

Papildus tam visam lauku meitene uz laiku no ēdienkartes izslēdz arī skābo krējumu, soju, dažādus sierus, kartupeļus un kafiju. Eksperiments tā teikt!

Ko tad ēst, ja nevar lietot cukuru un glutēnu saturošus produktus? Izrādās diezgan padaudz! Dārzeņi, augļi, gaļa, olas, zivis…. rīsi, griķi…rieksti, sēklas.

Vienvārdsakot viss ir iespējams, seko līdz lauku meitenei!

Screen Shot 2015-12-18 at 23.36.28

 

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s