Sulīgas purva līdakas kotletes

Lauku meitenei ir tā privilēģija, ko sauc par brāli makšķernieku. Kāpēc privilēģija? Tāpēc, ka, ja būtu vīrs makšķernieks, lauku meitene, plaukstas sasistdama un uz augšu palekdamās, neskrietu pretī katrai līdakai, forelei vai lasim, kas pārkāpj kotedžas slieksni! Tad būtu sejas izteiksmē lasāms vieglas…. atkal?

Līdakas kotletes ar biešu salātiem

Bet ar to nepietiek… vēl vajag, lai zivis garšo un tomēr nenotiesāt visu atnesto lomu uzreiz, vajadzīga atmiņa, lai atcerētos, ka saldētavas stūrī stāv līdaka) un gaļas maļamā mašīna… ja Tev garšo zivis, bet negribi ķēpāties ar asakām vai apnikusi cepta zivs, gribas kaut ko sulīgu un kreftīgu, šī recepte ir priekš Tevis!
Līdakas kotletes ar biešu salātiem

Purva ezera līdakas kotletes


SastāvdaļasLīdakas kotletes ar biešu salātiem

  • ~2kg līdaka vai ~600g līdakas filejas
  • 300 g biezpiens
  • 1 sīpols
  • pipari
  • sāls
  • ola (nav obligāti)
  • rīvmaize (šoreiz bez glutēna)

Pagatavošana

  1. Izfilē līdaku. Gaļu atdala no ādas un sadala gabalos.
  2. Samaļ sīpolu un līdakas fileju.
  3. Masai pievieno piparus un sāli, samīca, ja liekās, ka vajaga, pievieno olu.
  4. Taisa kotletītes, apvārta rīvmaizē un cep uz pannas abas puses brūnas. Uzliek vāku un nedaudz pasautē.

Screen Shot 2015-12-18 at 23.36.28

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s