Rabarberu sīrups

Rabarberu sīrups ir viens no variantiem kā pārnest rabarberu garšu uz ziemu. Lauku meitene sīrupu taisa, lai no tā vēlāk gatavotu pa-dzērienus.

Rabarberu sīrups
Bildē redzams “padzēriens” no rabarberu sīrupa

 

Sīrups labi glabājās vēsā vietā.. un patiesībā arī istabas temperatūrā, ja vāciņi novārīti, pudeles izkarsētas un sīrupu karstu lej pudelēs un uzreiz uzskrūvē vāciņu.

Rabarberu sīrups ziemai

Rabarberu sīrups

Sastāvdaļas:

  • 1 kg sīki sagrieztu rabarberu
  • 4 krūzes ūdens
  • 1 3/4 krūzes cukura

Pagatavošana:

  1. Rabarberus ar ūdeni vāra līdz izjukuši.
  2. Izkāš. Šķidrumu lej atpakaļ katliņā un pievieno cukuru.
  3. Vāra 10-15 minūtes.
  4. Karstu pilda tīrās, sausās, izkarsētās pudelēs un uzreiz uzskrūvē vāciņu. Karstās pudeles atdzesē  apgrieztas otrādi – uz vāciņa.

Labu apetīti,

Screen Shot 2015-12-18 at 23.36.28

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s