Ķirbju un sarkano lēcu biezzupa

Tikai ne ķirbi!

Tādus vārdus Lauku meitene dzirdējusi visai bieži. Paiet pāris mēneši un atskan:

Varbūt vari uztaisīt kaut ko no ķirbjiem, jo tas esot veselīgi…

Burkānu – ķirbju sula ir variants (superveselīgs!!!)… Nevajag uzreiz ķerties pie piena, ķirbju zupas pagatavošanas uz aizbiedēt  veselīgo ēdāju.

Ķirbju un lēcu zupa

Kad burkānu – ķirbju sula kādu laiku ir dzerta, var sākt piedāvāt arī ko citu …. Kā būtu ar ķirbja zupiņu?
giphy

Vienmēr ir saldais variants – Lauku meitenes ķirbja cepumi ar šokolādes glazūru. Kuri mājās tiek saukti – mīkstie cepumi ar šokolādes glazūru, jo tikai cepējs zina, ka tajos paslēpts ķirbis… varbūt vēl kāds… Bet ēst ēd visi, garšo lieliski!

Ķirbja un sarkano lēcu krēmzupa


Ķirbju un lēcu zupa

Sastāvdaļas:

  • 2 sīpoli sagriezti
  • 1kg ķirbja mīkstuma sagriezta gabalos
  • 2/3 krūzes sarkanās lēcas
  • 3 sakapātas ķiplokdaiviņas
  • 1 litrs dārzeņu buljona
  • šķipsniņa timiāna
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  1. Katlā ielej pāris ēdamkarotes eļļas un apcep sīpolus.
  2. Pievieno ķirbjus, lēcas, ķiplokus un buljonu.
  3. Vāra kamēr lēcas izšķīdušas un ķirbji mīksti.
  4. Sablenderē. Pasniedz ar ķirbju sēklu eļļu un apceptām ķirbju sēkliņām.

Labu apetīti,

Screen Shot 2015-12-18 at 23.36.28

Advertisements

One thought on “Ķirbju un sarkano lēcu biezzupa

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s