Savādāka ķirbja zupa ar kāpostu un makaroniem

Pilnīgi citādāka ķirbju zupa, kas neliek vilties lauku meitenes garšas kārpiņām.

Ķirbju, kāpostu un makaronu zupa
Viegla. Ātri pagatavojama.

Ķirbju - kāpostu zupa ar makaroniem


Ķirbju, kāpostu un makaronu zupa

Sastāvdaļas:

  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 sakapāts sīpols
  • 1 1/2 – 2 litri buljona (piem. Marigold)
  • 500 gr mazos gabaliņos sagriezta ķirbja
  • 500 gr sakapāta kāposta
  • 80 gr sīkie zupu makaroni*
  • timiāns
  • sāls

Pagatavošana:

  1. Katlā uzkarsē pāris karotes labas eļļas un apcep sīpolus. Pievieno saspiestas ķiploka daiviņas (ar nazi plakaniski uzspiež uz ķiploka daiviņas), pusi no buljona un sautē pāris minūtes.
  2. Pievieno kāpostu un ķirbi. Sautē līdz ķirbis gandrīz gatavs (5-8min).
  3. Pievieno makaronus un daļu no atlikušo buljona. Vāra kamēr makaroni mīksti. Ja nepieciešams pievieno vēl buljona, sāls un piparus.
  4. Kad zupa gatava izņem ķiploka daiviņas un pasniedz pārkaisītu ar timiānu.

*aizstāj ar tādu pašu daudzumu bez glutēna makaronu, ja ir glutēna nepanesamība.

Labu apetīti,

Screen Shot 2015-12-18 at 23.36.28

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s