Lēcu un tomātu zupa

Lauku meitenes mīļākā ziemas zupa. Ļoti vienkārša un sātīga recepte!

Lēcu un tomātu zupa

Lēcu un tomātu zupa

Lēcu un tomātu zupa
Sastāvdaļas
– 2 ēdam.k eļļas
– 2 burkāni, sagriezti kubiņos
– 1 puravs, smalki sagriezts
– 1 sīpols, smalki sagriezts
– 2 ķiploka daiviņas, sakapātas
– 2 tēj.k. kaltēts raudene (oregāno)
– 400 gr bundža tomātu savā sulā
– 200 gr sakranās lēcas
– 1 litrs dārzeņu buljons
– sāls un pipari
– Parmazān tipa siers

Pagatavošana
1. Katlā uzkarsē eļļu. Pievieno burkānus, puravu, sīpolu, ķiploku un sāli. Uzliek vāku un maisot sautē 10 minūtes.
2. Kad dārzeņi ir gatavi, pievieno raudeni, tomātus, lēcas un buljonu. Uzliek vāku un sautē 20 minūtes vai kamēr lēcas gatavas.
3. Ja nepieciešamas pievieno sālu un piparus. Pasniedz ar Parmazān sieru un krāsnī  kaltētu lavašu.

Lai labi garšo,

Screen Shot 2015-12-18 at 23.36.28

Advertisements

One thought on “Lēcu un tomātu zupa

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s